Helyi közélet

2015.02.25. 15:40

Mégiscsak eladnák a volt Móriczot

Debrecen - A tervek szerint luxuskollégium épülne az Egyetem sugárúti telken.

Debrecen - A tervek szerint luxuskollégium épülne az Egyetem sugárúti telken.Bár tavaly egyszer már elutasította, a jelek szerint most mégiscsak elfogadja a város vezetése a Héliker Ingatlan Kft. vételi ajánlatát az Egyetem sugárút 75. szám alatt található egykori Móricz Kollégiumra. A Kotosmann Zoltán által vezetett cég – akárcsak egy évvel korábban – újra 365 millió forintot kínál a régóta üresen álló 3800 négyzetméteres épületért és 4866 négyzetméteres telekért. Az ingatlan az értékbecslők szerint az épülettel együtt 648 millió forintot ér.

Az értékesítéssel 2013. vége óta kísérletezik az önkormányzat. Többször is hirdették, de csak ez az egy cég jelentkezett. A beruházó a mostani házat le akarja bontani, helyére pedig egy olyan nagyjából a négycsillagos szállodák színvonalával megegyező luxuskollégiumot építene, amelynek szobáit főleg külföldi diákoknak adnák ki.

Mivel a kért és a felajánlott összeg közötti különbség jelentős volt, a közgyűlés többszöri vita után a múlt évben úgy döntött, hogy féláron nem adják el. Ugyanakkor a költségvetésben jelentős bevétellel számolnak ingatlanok értékesítéséből.

Ellenzéki politikusok korábban kifogásolták, hogy a Héliker Ingatlan Kft. tulajdonosa az a Kotosmann Zoltán, aki a városi cégeket felügyelő holding igazgatósági tagja.

Az üzletről a csütörtöki közgyűlés dönt.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában