Helyi közélet

2015.02.13. 16:57

Autónkat okosórával is elindíthatjuk a jövőben

Debrecen - A bluetooth és az okosórára telepített applikáció együtt lehetővé teszi.

Debrecen - A bluetooth és az okosórára telepített applikáció együtt lehetővé teszi.

Az online világ villámgyors fejlődése az autóipart sem hagyja hidegen. A Continental olyan innovatív újdonságokat mutatott be év elején, mint a felhőalapú dinamikus látótér, a hajlított OLED kijelző, a környezetérzékelő-szenzorok vagy az okosóra, mely a jövő slusszkulcsa lehet – írja a kutyu.hu.

A világ egyik vezető autóipari beszállítója folyamatosan dolgozik olyan fejlesztéseken, melyeknek köszönhetően a vezető már az autón kívüli környezetben is kapcsolatba tud lépni járművével. „Lehetővé tesszük, hogy a felhasználók a számukra már ismert és bevált elektronikai eszközeiket használhassák a gépjárművük kezelésekor is. A januári CES elektronikai kiállításon bemutattuk például, hogy egy okosóra miként tud távoli slusszkulcsként szolgálni” – mondta Helmut Matschi, a Continental Igazgatótanácsának tagja, az Interior üzletág vezetője.

Az okosóra Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a Continental legújabb, kétirányú „átjáró” kulcsához, amely biztosítja az adatkapcsolatot a jármű és az okosóra között. Az okosórára telepített alkalmazás segítségével a készülék kezelőfelületén a sofőr egyszerűen kinyithatja és bezárhatja az autóját, de egyéb információcserére is alkalmas.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában