Helyi közélet

2015.01.21. 13:05

Jegyzet: A pápától

<em>Biztosan sokan jegyzik meg, hogy mi köze van a fogamzásgátláshoz a római pápának, hiszen ő, illetve „beosztottjai” cölibátusuk miatt nem igazán kompetensek a kérdésben. Dehogynem!</em> Kovács Zsolt jegyzete.

Biztosan sokan jegyzik meg, hogy mi köze van a fogamzásgátláshoz a római pápának, hiszen ő, illetve „beosztottjai” cölibátusuk miatt nem igazán kompetensek a kérdésben. Dehogynem! Kovács Zsolt jegyzete.

Hiszen az emberiség létszámának fenntartása, növelése érdekében végzett tevékenység (még ha az nem is elsősorban azt szolgálja) éppen úgy része az életünknek, mint bármi más – ezekhez pedig tényleg köze lehet, van az egyháznak. Ferenc pápa tájékoztatóján el is mondta, hogy léteznek az egyház által is elfogadott módszerek. Hogy melyek lehetnek ezek? Például a naptár-mód vagy a testhőmérséklet-változás figyelése. De ilyen az önmegtartóztatás, az önuralom is. Huhú, mindettől nagyon messze van a nyugati, fogyasztói társadalom. Tagjai gyorsan élnek, azonnal akarnak mindent, és szeretik testi igényeiket korlátok nélkül kiszolgálni. És szaporodnak úgy mint a „nyulak”? Nem, mert sokan szednek fogamzásgátlót. Azt hiszem, lehetnek bármennyire is ­lélekemelők és egészségkímélők az egyház javasolta módszerek, mai életvitelükkel, szellemiségükkel mindattól egyre távolabb kerülnek az emberek. Tisztelet a kivételnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában