Helyi közélet

2015.01.20. 10:33

Fogyasztóvédelmi szemüvegen át

Debrecen - A témavizsgálatok száma csökken, bizonyos ellenőrzések időtartama viszont nő.

Debrecen - A témavizsgálatok száma csökken, bizonyos ellenőrzések időtartama viszont nő.Az idei évben is a fogyasztók egészségének, testi épségének és vagyoni biztonságának a védelme áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzéseinek fókuszában. A témavizsgálatok száma csökken, bizonyos ellenőrzések időtartama viszont nő, ezzel is biztosítva az alaposabb, mélyebb és a problémák valódi megoldását ígérő program megvalósítását.

Több szem …

Olyan vizsgálati programot állítottak össze, amely egyaránt tükrözi a szakmai prioritásokat, a fogyasztói érdekek alapján különleges odafigyelést igénylő problémákra való fokozott reagálás szándékát, valamint a tisztességtelen és jogsértő vállalkozói magatartások kiszűrésére irányuló elkötelezettséget egyaránt. A kiemelt vizsgálati programelemek között helyet kaptak a korábbi években magas kifogásolási arányt eredményező területek, a fogyasztók életét, testi épségét és egészségét veszélyeztető magatartások kiszűrését célzó vizsgálatok és a fogyasztók legszélesebb körét érintő problémákat orvosolni hivatott ellenőrzések.

Fókuszba kerül az árfeltüntetés és árfelszámítás vizsgálata, a szavatossággal, jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások intézése, a megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok kiszűrése, az árubemutatóval egybekötött termékértékesítési tevékenység ellenőrzése, a 18. életévet be nem töltött személyek védelme, az idegenforgalmi főszezonban végzett kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységek ellenőrzése, illetve a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodás ellenőrzése is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában