Helyi közélet

2014.12.29. 19:34

Megvan a győztes: szép történet máig ható, fontos üzenettel!

Debrecen – Hétgyermekes falusi szegény család – saját szülei és testvérei – egy réges-régi karácsonyi történetét mesélte el a Naplónak kézzel írott levelében a mezősasi Balogh Béláné.

Debrecen – Hétgyermekes falusi szegény család – saját szülei és testvérei – egy réges-régi karácsonyi történetét mesélte el a Naplónak kézzel írott levelében a mezősasi Balogh Béláné. A december 29-ei lapban közölt történetben a gyerekek és a felnőttek szenteste várják a Megváltó születését, amikor kántálás hallik az ablak alól. Az apa és az anya szinte megijednek, hiszen illene valamit adni a váratlan énekeseknek, de hét gyermek mellől nincs mit. Ám kiderül, a kántálók nem vinni akarnak, hanem éppen hozni: a jegyző és a felesége kolbászt, sonkát, mogyorót, diót, szaloncukrot terít a nélkülöző asztalra…

A Napló házi zsűrijének tagjai (Barak Beáta, Horváth Borbála, Ratalics László, Szabó Katalin, Sz. Fabók Ágnes) egymástól függetlenül három-három történetet pontoztak, rangsoroltak az előválogatott és a lapban megjelentetett 16 közül. A legjobbnak a Megjött hát az angyal! című bizonyult Balogh Bélánétól – nyereménye kétszemélyes vacsora a debreceni Csokonai Étteremben –, szorosan követte az „Istenhez fohászkodtam, tegyen csodátTonté Lászlóné és a „Parancsba adták: főzzön!Fekete Sándorné tollából. A zsűri pontozta továbbá „A karácsonyi bohóc” (Boros Béláné), a „Fenyőág nemzeti színű szalaggal” (Furkó Béla) és „A fa alatt egy élő kisbaba” (Király Istvánné) című írást is.

A Napló ezúton köszöni az összesen 29 beküldőtől érkezett 33 történetet! Terjedelmi okokból „csak” 16-ot közölhettünk, amiért megértésüket kérjük! Ugyanakkor a Hajdú Online-on az összeset megtekinthetik!

HBN


Történetmesélőink

Bíró Ferencé (Földes), Kelemen Lajosné (Tépe), Balogh Béláné (Mezősas), Mikóné Molnár Erzsébet (Nyírmártonfalva), Szűcs Sándor (Kaba), Tar József (Hajdúnánás).Debrecenből írtak legtöbben: Rapert Katalin, Pfliegler György, Bihari Sándorné, Fekete Sándorné, Tonté Lászlóné, Török István, Király Istvánné, Lajter Imre, Boros Béláné, Dencz Lászlóné Jószay Mária, Kovács János, dr. Fegyveres Mária, Támcsu Mária, Magi Zsolt László, Mocsár Gáborné, Fehérvári Judit, Pécsi Samu, Szoboszlói Komlósi Sándor, Mervó Zoltán, Gulácsi Gábor, O. Kelemen Klára, Seres Istvánné, Móré Lajos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában