Helyi közélet

2014.12.16. 13:49

Jegyzet: Vigasztaló

<em>Luxusbal, luxusjobb, egyik után a másikhoz is volt-van szerencsénk, ez remek, mire megvénülünk, teljességgel hitelesek leszünk rendszertúlélésből, kormányok jöttek-mentek egymás után, míg mi maradtunk, hozzáteszem gyorsan: ez csupán a legszigorúbban optimista forgatókönyv. Alakulhat teljesen fordítva is: amikor a hatalom él túl nemzedékeket, nemhogy önmagát</em>. <strong>Fábián György jegyzete</strong>.

Luxusbal, luxusjobb, egyik után a másikhoz is volt-van szerencsénk, ez remek, mire megvénülünk, teljességgel hitelesek leszünk rendszertúlélésből, kormányok jöttek-mentek egymás után, míg mi maradtunk, hozzáteszem gyorsan: ez csupán a legszigorúbban optimista forgatókönyv. Alakulhat teljesen fordítva is: amikor a hatalom él túl nemzedékeket, nemhogy önmagát. Fábián György jegyzete.

Maradva mégis magunknál, átélhettük, mennyire szakadt el a dolgozó néptől az elvileg és hagyományosan a dolgozókat képviselni hivatott baloldal, és átélhetjük, mennyire szakad el a mai, a tíz év alatt egymillió új munkahelyet ígérő jobb.

És persze a legszebb az egészben – mert a politika erre is képessé tesz minket –: átélhetjük, mennyire szakadunk el mi saját magunktól.

Furcsa, hiszen mindeközben minden annyira önazonos, legalábbis valamivel, ami rég volt; biztonságot nyújtó és otthonos ismerősséggel köszönnek ránk dohos emlékek, folyik a dobozolás, hasít a munka az országnyi „ladagyárban”, és széjjelverjük az imperialista Nyugatot. Talán újabb izmus épül, és vele mi is épülünk, egyenesen. Ha máshogy nem, hát lefelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában