Helyi közélet

2014.12.10. 07:59

Jegyzet: Kapj el, ha tudsz…

<em>Szinte divattá vált hazánkban az áldoktorság. Nem sok vizet zavar, szinte szórakoztat, ha egy köztársasági elnök neve egyik napról a másikra – feltételezett becsületével együtt – megrövidül. Visszatoldották neki a Nemzet Sportolója címmel.</em> <strong>Horváth Borbála jegyzete</strong>.

Szinte divattá vált hazánkban az áldoktorság. Nem sok vizet zavar, szinte szórakoztat, ha egy köztársasági elnök neve egyik napról a másikra – feltételezett becsületével együtt – megrövidül. Visszatoldották neki a Nemzet Sportolója címmel. Horváth Borbála jegyzete.

Idézek: „Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.” A miénk bizony kifejezte, pont annyira szoros a nemzeti egység, mint amennyire doktor Schmitt Pál. Nagy nehezen végül lemondott, pedig őrködni azt lehet phd vizsga előtt- alatt-után és nélkül is. Kicsit zavaróbb, hogy a köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnoka is, de nem aggódtam, mert csak akad körülötte szakember.

Választások időpontját is lehet kitűzni doktori diploma híján és nagyköveteket kebelre ölelni is, de gyógyítani, nem lehet.

Egy keddi hír szerint hamis általános orvosi diplomával praktizált négy és fél éven át egy 54 éves nő. A franciaországi Toulouseban „szerzett” végzettség még külsőségeiben sem hasonlított a jelölt egyetem diplomáihoz, ennek ellenére itthon gond nélkül honosították az erre illetékes magyar hivatalban. Dolgozott gasztroenterológiai, belgyógyászati, kardiológiai fekvőbeteg osztályokon, ügyeletes majd helyettes háziorvosként is. Leonardo DiCaprio nagysikerű filmje, a „Kapj el, ha tudsz” jut eszembe. Ha ez ilyen egyszerű, akkor vajon hányan lehetnek még?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában