Helyi közélet

2014.08.30. 13:53

Nézőpont: Fránya gólok

<em>Igazából nem történt más, mint realizálódott a papírforma. Persze szerettük volna, ha a csütörtök esti meccset követően debreceni bravúrról beszél a nemzetközi futballtársadalom, de felébredtünk, s maradt a szikár tény, kiestünk az Európa Ligából</em>. Boros Norbert írása.

Igazából nem történt más, mint realizálódott a papírforma. Persze szerettük volna, ha a csütörtök esti meccset követően debreceni bravúrról beszél a nemzetközi futballtársadalom, de felébredtünk, s maradt a szikár tény, kiestünk az Európa Ligából. Boros Norbert írása.

Mint minden nemzetközi párharc előtt, most is mellékvágányra tettük azt a tényt, hogy az ellenfél költségvetése mennyivel nagyobb, mint a Lokié (a Young Boys esetében éppen tízszeres a különbség), hiszen a pályán játékosok rúgják a labdát, s nem a pénzkötegek. A berni 3–1-es vereséget követően megcsappant a lelkesedésünk, de halvány reménysugárként azzal győzködtük egymást, hogy ez a svájci gárda egyáltalán nem volt olyan acélos, mint az ugyanezen a néven tevékenykedő pápai testőrség. A továbbjutáshoz fegyelemre és gólokra lett volna szükség. Küzdeni tudásból, akarásból jól vizsgáztak a debreceniek, ám a visszavágón is megmutatkozott az a probléma, ami szinte az egész nemzetközi porondon kísértette a Lokit: a helyzetkihasználás. A DVSC-TEVA idén 6 nemzetközi mérkőzésen összesen ötször volt eredményes, ebből két gólt az északír félprofi csapatnak, a Cliftonville-nek lőtt.

Újfent bebizonyosodott, ami elég a magyar bajnokságban, az kevés Európában; a külföldi alakulatok ellen csekély lehetőségből kell gólt, gólokat lőni. Az idei nemzetközi kupakaland is rengeteg tanulsággal szolgált mindenki számára, csak reménykedhetünk benne, hogy a hibákból tanul mindenki, s jövőre talán tényleg beléphetünk a siker kapuján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában