Helyi közélet

2014.08.12. 09:24

Nézőpont: Borban az igazság

<em>Borkarneválra járni jó dolog! Szép a felújított Békás-tó, finomak a borok, sok ismerőssel lehet találkozni, jó zene szól. Aki kint volt a hétvégén, és figyelt a részletekre is, a felújítással kapcsolatban sok kritikát, kérdést hallhatott</em>. Orosz Csaba írása.

Borkarneválra járni jó dolog! Szép a felújított Békás-tó, finomak a borok, sok ismerőssel lehet találkozni, jó zene szól. Aki kint volt a hétvégén, és figyelt a részletekre is, a felújítással kapcsolatban sok kritikát, kérdést hallhatott. Orosz Csaba írása.

Íme ezek közül néhány: amit szinte mindenki kifogásolt, az a sétányok zúzottkő borítása, amely olyan nagy darabos, hogy kellemetlen rajta sétálni. Miért nem a jól bevált sárga apró kavicsot terítették le – kérdezték sokan? A betoncsíkok keskenyek, ráadásul sok helyen azokra tették a padokat, szemeteseket. A szürke színű díszköveket egyöntetű értetlenség fogadta. Miért pont a felbontott aszfalt színét kellett utánozni? (A Kálvin tér is így járt. Az autók alatt sárga, a gyalogosoknak szürke. Nem fordítva kellett volna?)

De vissza a Békáshoz. Miért maradt ki a felújításból a Medgyessy sétány villamossín felőli része? Miért dolgoztak még napokkal az átadó ünnepség után is a ködszínház medencéje körül a parkosításon? A szabadtéri színpad frissen felújított mosdóit hogyan önthette el annyira a szennyvíz, hogy szombat délután még a folyosón is állt? Az pedig már csak „hab a tortán”, hogy a Parkerdő egyetem felőli nagykapujánál felállítottak egy forgó kiskaput. A város vezetői rengetegszer elmondták, hogy ezután is ingyen lehet majd bemenni a területre. Akkor minek az egyszerre csak egy embert beléptető és csak befelé engedő forgóajtó – kérdezték többen is. Borkarnevál, én így is szeretlek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában