Helyi közélet

2014.08.06. 09:08

Küldjön hírt! - Egy debreceni fiatal filmje az Uruguay-i Filmfesztiválon

Debrecen - Az Uruguay-i Filmközpont (Cinemateca Uruguaya) által 1982 óta rendezett nemzetközi fesztivál 2014-es programjába összesen 26 országból,64 film és 43 iskola került be a versenyprogramba. Magyarországról összesen két film érintett ebben, mindkettőt a Színház- és Filmművészeti Egyetem idén végzett hallgatói készítették.

Debrecen - Az Uruguay-i Filmközpont (Cinemateca Uruguaya) által 1982 óta rendezett nemzetközi fesztivál 2014-es programjába összesen 26 országból,64 film és 43 iskola került be a versenyprogramba. Magyarországról összesen két film érintett ebben, mindkettőt a Színház- és Filmművészeti Egyetem idén végzett hallgatói készítették.Az egyik a debreceni származású Illés Attila Robinson című filmje, a másik Hartung Attila Fasírt című alkotása.

Illés Attila az idén végzett a Színház és Filmművészeti Egyetem látványtervező művész mesterszakán, vizsgafilmje szerepel a montevideo-i diákfilmfesztivál programjában. A fesztivál augusztus 7-től 10-ig tart, Attila filmjét augusztus 8-án vetítik Urugvay-ban.

A film címe: Robinson

Stáb:

Főszerepben: Czene Csaba

Operatőr: Simon Tamás

Hangmérnök: Bodnar Wajda David & Zándoki Bálint

Vágó: Kővári Szabolcs

Zene: Kovács Levente

Írta és rendezte, látványtervező: Illés Attila

A fesztivál programját itt követhetik az érdeklődők:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában