Helyi közélet

2014.08.28. 16:06

Iskolájukkal, jövendő életükkel ismerkedtek a diákok

Debrecen - Öt lány is van a honvéd középiskola leendő kilencedikesei között – ők sem maradnak le a fiúk mögött.

Debrecen - Öt lány is van a honvéd középiskola leendő kilencedikesei között – ők sem maradnak le a fiúk mögött.

Jó tanulók, jó fizikumúak és céltudatosak a diákok, ez derült a békatábor ideje alatt – jellemezte az 5 napos tábor résztvevőit Révészné dr. Markovics Zita hadnagy, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium kommunikációért felelős tisztje. Az országos beiskolázású középiskola leendő 49 kilencedikese, köztük 5 lány, számára rendezett táborban csütörtökön volt a nyílt nap. A tábor célja egyébként igen egyértelmű: a honvédelmi középiskolát a jövő héten kezdő fiatalok ízelítőt kaphattak mindabból, ami rájuk vár a következő négy esztendőben.

– Egyetlen leendő diákunk sem hátrált meg, sőt, mindannyian élvezték a katonai életet – mondta el a kommunikációért felelős tiszt, majd azzal folytatta, hogy a táborlakók szigorú katonai „menetrend” szerint éltek az elmúlt öt napban. – Reggel hattól este tízig, az ébresztőtől és a reggeli tornától a takarodóig pontos menetrend szerint zajlott a program. Volt 10 kilométeres menetgyakorlat, alaki kiképzés, fegyver szét- és összeszerelés, légpuskával lőgyakorlat, tisztek élménybeszámolója és sebesültszállítás is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában