Helyi közélet

2014.08.20. 14:19

Andalgás az Inn-parti városban

Innsbruck - Kultúra, történelem, sport és természet találkozása az Alpokban.

Innsbruck - Kultúra, történelem, sport és természet találkozása az Alpokban.Az Alpok fővárosaként is említik a közel 120 ezer lakosú várost, amely egyben Ausztria Tirol tartományának közigazgatási-, közlekedési-, gazdasági-, kulturális- és egészségügyi központja.

Innsbruck igazi alpesi környezetben fekszik. Északról a Karwendel-hegység 2300-2400 méteres, olykor nyáron is hóval fedett vonulata szinte beköszön a város ablakain. Míg délről a Stubai-Alpok égbenyúló bizarr sziklaformái kápráztatják el a látogatót. Az Inn folyó nyugat-keleti irányban hasítja ketté a várost. Innsbruck könnyen megközelíthető Magyarországról is. Legegyszerűbben autópályán, Debrecentől mintegy 950 kilométerre van, lényegében 10 órányi vezetéssel elérhető. Budapestről szupermodern vasúton is el lehet jutni, de van repülőtere is.

Innsbruckot könnyű „felfedezni”, hiszen nem nagy a város és a látnivalók jószerivel a központban találhatók. A történelmi belváros középkori hangulatot árasztó utcái árkádos épületeivel, szűk átjáróival önmagában is sok érdekességet, látnivalót rejt. Ám ha célirányosan megyünk, nem szabad kihagynunk a Hofburgot, a bronzszobrairól híres Hofkirchet, az Ambras kastélyt, a hatalmas városi parkot, és a város jelképének is számító, 2738 aranyozott rézcsempével fedett Goldenes Dachl-ot, az aranytetőt. Ezek mellett számos múzeum, túraútvonal is szerepel Innsbruck látványosságai között.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában