Helyi közélet

2014.05.27. 16:25

Mégiscsak eladják a Móricz kollégiumot?

Debrecen - Az eredeti ár 648 millió forint volt, most 364-ért is odaadnák.

Debrecen - Az eredeti ár 648 millió forint volt, most 364-ért is odaadnák.

Kósa Lajos polgármester azt javasolja a csütörtökön ülésező közgyűlés tagjainak, hogy járuljanak hozzá az Egyetem sugárút 75. szám alatt található egykori Móricz Zsigmond Kollégium eladásához.

Mint ismert, a város októberben tette közzé, hogy értékesítené a négy szintes 3800 négyzetméteres, erősen elavult épületet és a hozzá tartozó telket. A pályázatra egyedül a Héliker Ingatlan Kft. jelentkezett.

Eredetileg 648 millió forintért kínálták a házat, amelyért a vevőjelölt 364 millió forintot ajánlott. Mivel felújítani nem érdemes, a vásárló lebontaná. Helyére egy olyan többszintes luxuskollégiumot építene, amelynek szobáit elsősorban „vastag pénztárcájú” külföldi diákoknak adná ki.

HBN-OCs


Debrecen - Annál a családnál hatalmas a baj, ahol már az ezüstöt árulják. Az Egyetem sugárúti volt Móricz kollégium eladásával a város ezt teszi - jelentette ki az épület előtt tartott sajtótájékoztatóján a DK megyei koordinátora.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában