Helyi közélet

2014.05.28. 09:37

Fontos a külterületeken élők biztonsága

Hajdú-Bihar - Folytatódott az az akció, melyben a rendőrök mellett a helyi polgárőrök és vadászok Debrecen zártkertes külterületeit és a környező tanyavilágot ellenőrizték. Az akcióhoz ezúttal is csatlakoztak a lovas rendőrök.

Hajdú-Bihar - Folytatódott az az akció, melyben a rendőrök mellett a helyi polgárőrök és vadászok Debrecen zártkertes külterületeit és a környező tanyavilágot ellenőrizték. Az akcióhoz ezúttal is csatlakoztak a lovas rendőrök.A tanyavilágban élő emberek megélhetését veszélyeztetik a fa- és terménylopások, valamint az orvvadászat és más jogsértések. A bűncselekmények egy része azonban járőrözéssel, demonstratív jelenléttel megelőzhető. Debrecen külterületein 2014. május 27-én a rendőrök, a polgárőrök és a vadászok ismét közös ellenőrzést tartottak, melynek legfőbb célja, hogy megelőzzék a bűncselekmények elkövetését, valamint az, hogy az ott élők érezzék: a rendőrség számára fontos a biztonságuk.

Mindenhol szívesen fogadták a segítő szándékkal érkező rendőröket, polgárőröket, akik hasznos tanácsokkal is szolgáltak arra vonatkozóan, mit tehetnek a tulajdonosok saját biztonságuk és értékeik megóvása érdekében.

Volt, aki a korábbi találkozások alkalmával hallottak alapján jó minőségű zárakat szerelt a bejárati ajtajára, valamint volt olyan helyi lakos is, aki házára mozgásérzékelős lámpát helyezett fel, hogy így óvja udvarát és házát az illetéktelenektől.

A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai minden meglátogatott tanyában elmondták, hogy a rendőrség segélyhívó számain a nap 24 órájában fogadják a hívásokat. Minden bejelentést megvizsgálnak és a jogsértések felderítése, illetve a rendőri eszközökkel kezelhető problémák megoldása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában