Helyi közélet

2014.04.24. 17:37

Új út Romániába

Pocsaj - Helyreállítják a Pocsajt és a romániai Biharfélegyházát összekötő közutat.

Pocsaj - Helyreállítják a Pocsajt és a romániai Biharfélegyházát összekötő közutat.Megkezdődött a trianoni békeszerződés aláírása után nagyjából félúton lezárt Pocsajt és az onnan alig tíz kilométerre található Biharfélegyházát összekötő út részbeni felújítását, részbeni újbóli megépítését - ismertette lapunkkal Pocsaj polgármestere.

Kecskés Gyula közölte: az ehhez szükséges 5 millió eurót közösen nyerte el az Európai Uniótól a két település. A pénzből magyar területen csaknem két kilométert újra aszfaltoznak, a mezei ürge védelme miatt három kilométeren viszont új nyomvonalat alakítanak ki. A Romániában már elkészült utat magyar oldalon augusztus 15-én akarják átadni.

Arra a kérdésre, hogy addig amíg Románia nem lesz a schengeni egyezmény tagja, (vagyis amíg nem szűnik meg teljesen a határellenőrzés) hogyan oldják meg a határátkelést, azt válaszolta, hogy a két ország vezetői minden bizonnyal megtalálják rá a lehetőséget. Valószínűleg olyan határátkelő nyílik, amelyet nem lehet majd egész nap használni.

HBN-OCs


Pocsaj - Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkőletétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában