Helyi közélet

2014.04.09. 16:47

Többen választották Debrecent

Debrecen - A legnépszerűbb első helyen megjelölt vidéki felsőoktatási intézmény 2014-ben a Debreceni Egyetem.

Debrecen - A legnépszerűbb első helyen megjelölt vidéki felsőoktatási intézmény 2014-ben a Debreceni Egyetem.

Az elsőhelyes jelentkezők számában a Debreceni Egyetem őrzi vezető helyét a vidéki intézmények között, az országos listán pedig 8194 jelentkezővel második az Eötvös Loránd Tudományegyetem mögött – a felvi.hu kedden közölt adatai szerint.

Az elmúlt évek csökkenő tendenciáját megtörve, idén nőtt a Debreceni Egyetemre jelentkezők száma az összes és az elsőhelyes jelentkezők tekintetében is. Míg tavaly 13 473-an jelentkeztek összesen a Debreceni Egyetemre, addig idén 14534-en. Ezzel a létszámmal harmadik lett az országos listán az intézmény, csupán 112 jelentkezővel lemaradva a dobogó második helyéről.

A Debreceni Egyetem karait tekintve idén a Bölcsészettudományi Karra jelentkeztek a legtöbben, 2734-en, ezt követi a Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar 2324, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar 2313 jelentkezővel.

A szakok között az általános orvos a legnépszerűbb, ezt 1262 felvételiző választotta. Második a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki 517, míg harmadik a gépészmérnöki 496 jelentkezővel.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában