Helyi közélet

2014.03.11. 11:23

Nincs beépített ember

Debrecen - Az autókereskedő szerint a biznisz ma is nagyban megy, a kormányhivatal cáfol.

Debrecen - Az autókereskedő szerint a biznisz ma is nagyban megy, a kormányhivatal cáfol.

Az adóhivataltól származó információk alapján nemrég írtunk arról, hogy aki a frissen vásárolt gépkocsijának az átírását nem maga intézi, hanem megbíz vele valakit, könnyen ráfizethet. Mostanra több elkövetői kör is az adóhatóság, illetve a nyomozók látókörébe került. Ezek az emberek átveszik az átírás teljes költségét a tulajdonosoktól, csakhogy a vagyonszerzési illetéket „elfelejtik” befizetni. Az autós sokszor csak akkor értesül erről, amikor levelet kap az adóhatóságtól a fizetési kötelezettsége elmulasztásáról.

Cikkünk kapcsán jelentkezett egy gépjármű márkakereskedő, aki szerint továbbra is a nepperek uralják a terepet az okmányirodában.

– Jól ismert figurákról van szó, akik adott esetben naponta akár 20-30 átírást is elintéznek. Ezért aztán aki saját maga akarja átiratni a járművét, szinte esélye sincs rá, hogy belátható időn belül az ablakig eljusson – mondta a névtelenséget kérő kereskedő. A kormányhivatal szerint nem igaz, hogy esély sincs időponthoz jutni, azt a feltételezést pedig viszautasítják, hogy az okmányirodán beépített ember segítené a neppereket.

HBN-PA


Debrecen - Vigyázni kell, hogy kit bízunk meg a frissen vásárolt autónk átírásával.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában