Helyi közélet

2014.03.26. 16:38

Miért nem jelölhet?

Debrecen - Varga Zoltán szerint, a Floridában járt városvezetők díszpolgári címre érdemesek.

Debrecen - Varga Zoltán szerint, a Floridában járt városvezetők díszpolgári címre érdemesek.Az ellenzéki politikus nem érti, hogy a szerinte „floridázó” városvezetőket miért nem lehet díszpolgári címre jelölni. A baloldali önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján elmondta: a február 15-ei határidőig négy nevet javasolt: dr. Szekeres Antal jegyzőt, Pajna Zoltán alpolgármestert, Litauszki Róbertet a vagyonkezelő vezérigazgatóját, valamint Csonka Tibort a hőszolgáltató vezetőjét. Állítása szerint, ennek ellenére sem az elmúlt napokban tartott bizottsági üléseken, sem a csütörtöki közgyűlés napirendi pontjai között nem szerepelt, szerepel a javaslata.

A városháza erre úgy reagált, hogy a díszpolgári cím odaítélése kapcsán érkezett javaslatokról Debrecen közgyűlése zárt ülés keretében határoz. „Az ezzel kapcsolatos előterjesztést a polgármesteri hivatal munkatársai készítik elő. Minden olyan javaslat a közgyűlés elé kerül, amely megfelel a cím odaítéléséről szóló, a közgyűlés által alkotott rendeletben foglalt formai követelményeknek.”

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában