Helyi közélet

2014.03.11. 20:03

A Zenede felújítása a sláger

Debrecen - A lakossági elképzelések jó része egyezik az önkormányzatéval.

Debrecen - A lakossági elképzelések jó része egyezik az önkormányzatéval.Többek között az utcák szűk áteresztőképességén javítanának, illetve aszfaltozást szeretnének azok a javaslattevők, akik város településfejlesztési koncepcióját és integrált fejlesztési stratégiáját tartalmazó internetes oldalon jelentkeztek – tudtuk meg Pajna Zoltán alpolgármestertől.

Csaknem száz bejegyzés

A szűkebb lakókörnyezet felújítása mellett – ide tartozik kutyafuttatók és közparkok létesítése is – sokan a közösségi célt szolgáló fejlesztésékről sem feledkeztek meg. Legtöbben 150 éves Zenede leromlott épületének a helyreállítását szorgalmazzák.

Pajna Zoltán elmondta, a 2020.debrecen.hu honlapra a február 28-i határidőig 95 vélemény, észrevétel, illetve fejlesztési javaslat érkezett be. A problémafelvetések és javaslatok jelentős része összhangban van az önkormányzat már eddig is tervezett fejlesztéseivel. A Kodály Zeneművészeti Szakközépiskola épületének a felújítására a pályázat már előkészítés alatt áll, a kertségi fejlesztésekre is több pénz jut, illetve közparkok létesítését is tervezik. A javaslatok megvalósíthatóságát jelenleg a tervezők vizsgálják.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában