Helyi közélet

2013.11.13. 18:53

Többkulcsos adót akarnak

Debrecen - A Fidesz debreceni országgyűlési képviselői (Kósa Lajos, Pósán László, Halász János) az elmúlt években több mint 40 új különadót, illetve adóemelést szavaztak meg - jelentette ki az MSZP városi elnöke.

Debrecen - A Fidesz debreceni országgyűlési képviselői (Kósa Lajos, Pósán László, Halász János) az elmúlt években több mint 40 új különadót, illetve adóemelést szavaztak meg - jelentette ki az MSZP városi elnöke. Szatmári Károly elmondta: egymillió új munkahely és radikális adócsökkentés ígéretével vezették meg a választókat.

Mint fogalmazott: a szocialisták hatalomra kerülésük esetén többkulcsos személyi jövedelemadó rendszert vezetnének be, melyben az átlag körüli jövedelmet keresők terhei jelentősen csökkennének.

Pósán László reagálásában ezt írja: a szocialisták válságkezelését ismerjük. Elvették a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért, megfelezték a családtámogatási rendszert, bevezették az ingatlanadót. Ma is erre készülnek. Vissza akarnak térni a 36%-os SZJA-ra a 16%-os helyett. „Bajnak Gordon, a velük szövetséges korábbi miniszterelnökük újra azt nyilatkozta, hogy fájni fog, ha a szocialisták kormányoznak. Komolyan kell venni, mert már mondta ezt egyszer 2009-ben, és tényleg nagyon fájt mindenkinek.”

- HBN-OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában