Helyi közélet

2013.11.05. 11:16

„Középen” akar állni az egyetem

Debrecen - Az előadó tájékoztatni akar, az egyetem semleges maradni.

Debrecen - Az előadó tájékoztatni akar, az egyetem semleges maradni.

A „Gazdasági válság, uniós költségvetési prioritások – Mit tesz az Európai Parlament a gazdasági válság kezelése érdekében?” című regionális vitafórum szervezője az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája volt, az EP elmúlt ötévi tevékenységéről szóló tájékoztatási kampányának részeként.

A magyar állampolgárok különösen keveset tudnak az EP tevékenységéről, számukra az távoli, idegen, ezért tele vannak tévképzetekkel arról, mi is folyik az Európai Parlamentben – osztotta meg a fórum után tartott sajtótájékoztatón a tapasztalatait az előadó Bokros Lajos. Ezt figyelte meg a vitán részt vett közgazdász hallgatók esetében is, s ha ők nem rendelkeznek elegendő ismerettel, mit várunk a többi polgártól? – tette fel a kérdést. Úgy véli, ezért is abszurd, hogy a sajtót kizárták az egyébként nyilvános rendezvényről, ahol az EP gazdasági bizottságának tagjaként számolt be a szervezet munkájáról.

A megelőzés miatt nem volt nyilvános a sajtó számára a neves közgazdász, európai parlamenti képviselő, Bokros Lajos hétfő délutáni előadása a Debreceni Egyetemen – válaszolta a Napló kérdésére dr. Szilvássy Zoltán rektor. – Az intézmény épületén belül megrendezett eseményről volt szó, és a rektori vezetésben konszenzusra jutottunk a tekintetben: el kell kerülni azt, hogy az egyetem bármilyen politikai sodorvonalba bekerüljön. Nekünk középen kell állnunk – mondta dr. Szilvássy Zoltán, hozzátéve, hogy Bokros Lajost kiváló közgazdászként fogadták, aki már több alkalommal adott elő a Debreceni Egyetemen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában