Helyi közélet

2013.11.14. 10:12

Kimentette az idős házaspárt a romok alól

Tépe - A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője a gázrobbanás miatt összeomlott épület romjai alól két sérültet mentett ki.

Tépe - A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője a gázrobbanás miatt összeomlott épület romjai alól két sérültet mentett ki.Tépén, a Kossuth utcában 2013. november 13-án 14 óra 15 perc körüli időben az egyik családi ház melléképületében a gázpalack szivárogni kezdett, majd berobbant, melytől az épület teljesen összedőlt.

A helyszínre elsőként a szabadnapos Vadász István ért. Az alezredes tudta, hogy házban ketten tartózkodhatnak, mert a környéket és a lakókat is jól ismerte. A rendőr életét kockáztatva bejutott az összeomlott – nyári konyhaként használt – ingatlanrészbe, hogy megkeresse és kimentse a bent tartózkodókat, melyben segítségére voltak az utcában közlekedő helyi lakosok.

Az alezredes a romok alatt megtalálta az idős házaspárt, akiket azonnal kivitt az életveszélyes épületből és biztonságba helyezte őket. A közrendvédelmi osztályvezető ezt követően értesítette a mentőket, a tűzoltókat és a rendőrséget. A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a 82 éves nénit és a 85 éves bácsit kórházba vitték.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában