Helyi közélet

2013.11.06. 10:26

Életet lehelnének a Tócóba

Debrecen - Kiértékelték a Tócó-patak közvetlen környékének fejlesztésére beérkezett lakossági javaslatokat.

Debrecen - Kiértékelték a Tócó-patak közvetlen környékének fejlesztésére beérkezett lakossági javaslatokat.

A Tócó mentén élők döntő része szerint, szükség lenne a patak vízhozamának növelésére és környezetének rendezésére, szépítésére.

Mint arról beszámoltunk, a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (TIKTVF), valamint a Debreceni Egyetem, Környezetgazdálkodási és Környezetpolitikai Központjának munkatársai az ősz elején több száz példányban olyan szórólapokat juttattak el a Tócó mentén élőkhöz, amelyben erre vonatkozó elképzeléseket vázoltak és arra kérték az érintetteket, hogy ők is tegyenek javaslatokat a környezet fejlesztésére.

Aktív kutyások

A beérkezett csaknem 160 választ mostanra kiértékelték. A tapasztalatokról a TIKTVF igazgatója elmondta: a kutyások voltak a legaktívabbak. Ők a Tócó mentén leginkább kutyafuttatót, kutyaiskolát szeretnének. Sokan látnának szívesen emellett játszótereket, parkokat, de gyalogos hidak építését is javasolták a Kisállomáshoz és a Lóskúti utcához.

Kelemen Béla hangsúlyozta, hogy ennek a projektnek a keretében nem lesznek beruházások, egyelőre csak az ötletek összegyűjtéséről, tervezésről van szó. Ugyanakkor egy a megvalósításra vonatkozó majdani pályázat során a tervek felhasználhatóak lesznek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában