Helyi közélet

2013.10.17. 15:00

Nem csak régimódi történet

Debrecen – Ma nagyon sok Rickl Mária él körülöttünk, férfiszerepbe kényszerülve – mutat rá Kubik Anna.

Debrecen – Ma nagyon sok Rickl Mária él körülöttünk, férfiszerepbe kényszerülve – mutat rá Kubik Anna.

Erős nőalakok egész sorát játszhatta már el pályafutása során Kubik Anna. A Kossuth-díjas színművésznő most a cívisváros teátrumába szerződött, Szabó Magda Régimódi történet című darabjában Rickl Mária szerepére, de láthatjuk majd még az írónő, illetve Borbély Szilárd műveiből összeállított irodalmi esteken is. Előbb azonban a Régimódi történet premierje következik, pénteken este: Kubik Anna emblematikus debreceni szerző helyben játszódó művében mutatkozik be az itteni közönségnek.

– Ez olyan szerep, amiért a világ végére is elmenne az ember, nemhogy egy ilyen gyönyörű városba – mondta a művésznő a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére válaszolva.

– Nagyon megtisztelő ajánlat volt, annyira, hogy kértem most az igazgatónőt: ebben az évadban erre összpontosíthassak, és utána döntsük el, hogyan legyen tovább, mert igazán embert próbáló feladat, és nagy munka újrafogalmazni. Mert hát természetesen újra kell fogalmazni, nemcsak az előadást, hanem magát a nőalakot is. Úgy érzem, a modern olvasat szinte kötelező egy regény, egy színdarab újraálmodásánál. És itt volt is mit újragondolni… – fogalmazott Kubik Anna az interjúban, melyet a megyei napilap pénteki számában olvashatnak.

HBN–FGY


Debrecen – A Régimódi történet bemutatójára készül a Csokonai Nemzeti Színház.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában