Helyi közélet

2013.10.03. 19:44

A Fidesz szerint emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke

Debrecen - A kormány időseket érintő intézkedéseit összegezte Pósán László.

Debrecen - A kormány időseket érintő intézkedéseit összegezte Pósán László.

Javult az idősek életminősége – jelentette ki dr. Pósán László csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen a kormány nyugdíjasokat segítő intézkedéseit vette számba az októberi idősek hónapja alkalmából.

A Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: mivel az idei inflációt alacsonyan tartották, nőtt az idén 5,2 százalékkal megemelt nyugdíjak vásárlóértéke. Úgy véli, a szép korúakat a rezsicsökkentés is segítette, amelyet folytatni kívánnak, így még több pénz marad majd az időseknél.

A politikus fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy a magánnyugdíjpénztárak felszámolásával az állam átvette a nyugdíj-megtakarításokat, mivel – meglátása szerint – azok megőrzésére az államnál nincs jobb biztosíték. Emlékeztetett továbbá: lehetővé tették, hogy a nők 40 munkával töltött év után nyugdíjba vonulhatnak, ami meglátása szerint azért fontos, mert a háztartási munka jelentős része még ma is az asszonyokra hárul.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában