Helyi közélet

2013.09.20. 16:06

Így jártunk a Cívis Házzal

Debrecen - Nincs annál lehangolóbb látvány, mint amikor végigsétálunk a Piac utcán, és sorra üres kirakatok jelzik, hogy a válság még itt bujkál a felújított árkádok alatt.

Debrecen - Nincs annál lehangolóbb látvány, mint amikor végigsétálunk a Piac utcán, és sorra üres kirakatok jelzik, hogy a válság még itt bujkál a felújított árkádok alatt.

A Cívis Ház Zrt. honlapján 12 főutcai üzletet hirdet, összesen egyébként 20 belvárosit és 9 külvárosit. Ezek mellett még 19 iroda és 9 egyéb ingatlan várja bérlőjét.

Szerettük volna megtudni, vajon mennyibe kerül e frekventált helyiségek állagmegóvása az önkormányzat ingatlanvagyonával gazdálkodó cégnek. S arról is érdeklődtünk hétfőn elküldött kérdéseinkben, nem lenne-e kifizetődőbb engedni az árból, vagy akár non-profit szervezeteknek ingyen használatba adni egy-egy helyiséget, s így ők gondoskodnának a fűtésről, takarításról addig amíg nem kerül fizető bérlő? Kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy vajon mennyi bevételtől esik el a cég, s így a város, a kiadatlan üzletek, irodák miatt. Érdeklődtünk még az üzlet- és iroda-bérbeadás alakulásáról az elmúlt években, de ugyanúgy nem kaptunk választ ezekre a kérdésekre, mint az azt firtatóra, hogy hogyan kerültek az önkormányzat tulajdonába azok a jellemzően nagyon rossz állapotú ingatlanok, melyektől most árverésen kívánnak megszabadulni. Sajnos azonban a hétfőn elküldött kérdéseinkre többszöri ígéret ellenére sem kaptunk választ péntek délutánig.

- HBN -

Címkék#Cívis Ház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában