Helyi közélet

2013.09.18. 10:45

Barcza György a Napló TOP 100 Klubban

Debrecen - A makrogazdasági mutatók javulása mikor lesz érezhető a hazai vállalkozások szintjén is?

Debrecen - A makrogazdasági mutatók javulása mikor lesz érezhető a hazai vállalkozások szintjén is?Az utóbbi időben rendszeresen hallani, olvasni híradásokat arról, hogy a magyar gazdaság jobban teljesít, ami valójában a makrogazdasági mutatók visszafogott, de már mérhető javulását jelenti. Miközben a nemzeti össztermék (GDP) immár egymást követő második negyedévben nőtt, a foglalkoztatás pozitív, a munkanélküliségi ráta viszont negatív irányba mozdult el.

A statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint az infláció évtizedek óta nem volt olyan alacsony, mint most, az ipari termelés élénkülőben van, és a költségvetési hiányt is sikerült három százalék alatt tartani.

Ennyi jó hír hallatán a kérdés csak az, hogy a makrogazdasági mutatók javulása mikor lesz érezhető a reálgazdaság, a vállalkozások szintjén is. Erről lesz szó a Napló TOP100 Klub csütörtök esti összejövetelén a Hotel Divinusban, ahol Barcza György és György László, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzői tartanak előadást a legjelentősebb hajdú-bihari vállalkozások vezetőinek.

A Napló által megkérdezett cégvezetők többsége úgy véli, hogy valamiféle élénkülés már tapasztalható, bár ennek mértéke egyelőre legfeljebb mikroszkóp alatt érezhető.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában