Helyi közélet

2013.09.13. 16:52

Amikor a főnök elhagyja az irodát

Debrecen - Világszinten elfogadott gyakorlatnak számít, hogy a menedzserek munkaidejük több mint felét az irodán kívül töltik.

Debrecen - Világszinten elfogadott gyakorlatnak számít, hogy a menedzserek munkaidejük több mint felét az irodán kívül töltik.Az év első felében nagy vihart kavart az a hír, amely szerint az egyik vezető technológiai vállalat vezérigazgatója megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy otthonról dolgozzanak. Az intézkedés célja az volt, hogy megelőzze a távmunkával való visszaéléseket. Ez a lépés jól tükrözi a vezetők tipikus aggodalmait a munkatársak ellenőrzésével kapcsolatban. De vajon követendő példát jelent-e?

Átalakulóban

A Regus legfrissebb globális felmérése szerint hamarosan azok a munkavállalók lesznek kisebbségben, akik az irodai asztaluk mögött ülve dolgoznak. A 90 ország több mint 26 ezer üzleti vezetőjének véleményén alapuló felmérés arra mutatott rá, hogy jelenleg a menedzserek 48 százaléka dolgozik távmunkában legalább a munkahét felében. A cégek 37 százaléka használ távmunkára szabott hatékonyságmérő és riportolás rendszereket, míg a távolról dolgozó menedzserek 43 százaléka kommunikál videohívásokon keresztül a csapatával. Egyes vezetők számára valóban gondot jelenthet az, hogy miként motiválják és irányítsák az alkalmazottakat a távolból. A felmérés azonban azt mutatja, hogy a válaszadók 55 százaléka szerint a távmunkában dolgozók hatékony irányítása teljes mértékben megvalósítható, bár ez esetenként különleges felkészítést igényel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában