Helyi közélet

2013.08.14. 11:28

Több tízmillió forintnyi kárt okozott a jég

Hajdúszoboszló - A leginkább rászorulók gyorssegélyt kapnak a városi önkormányzattól.

Hajdúszoboszló - A leginkább rászorulók gyorssegélyt kapnak a városi önkormányzattól.

Mint arról beszámoltunk, hatalmas vihar és jégverés pusztított szombat este a fürdővárosban. A károk összesítése még tart, a biztosítók munkatársai járják a települést.

Mint azt az aljegyzőtől megtudtuk, elsősorban a Bánomkertben csaknem 200 ház sérült meg. A dió nagyságú jég miatt például sok helyen tönkrementek a redőnyök, a vakolat, a kertekben pedig megsemmisültek a gyümölcsök, zöldségek.

Több helyen fák dőltek ki, villanyvezetékek szakadtak le.

Nem bírták a palák

Sléder Tamás elmondta: 40-50 olyan elsősorban palatetős ház van, amelyeket szinte teljesen újra kell majd fedni, mert a palák kilyukadtak, összetörtek.

A legnagyobb károkat szenvedőknek a város gyorssegélyt folyósít. A Szociális Bizottság csütörtökön tárgyal a kérelmekről. Elsősorban az alacsony jövedelműek és a szociálisan leginkább rászorulók számíthatnak segítségre. A pénzek kiutalása már pénteken megkezdődhet.

Jégelhárító rendszer

Az aljegyző kérdésünkre úgy fogalmazott, hogy jégelhárító rakéta-rendszer kiépítése eddig nem merült fel, de a következő képviselő testületi ülésen lehet, hogy szó lesz róla.

HBN-OCs


Kapcsolódó cikkek:

A vihar már szombat hajnalban elérte Hajdú-Bihar megyét, Püspökladányban az erős szél fákat döntött ki, több helyen pedig nem volt közvilágítás – tudtuk meg egyik olvasónktól.


Hajdúszoboszlón vasárnap további 40 lakóháznál számolták fel a tűzoltók a szombat esti vihar okozta károkat: eltávolították a kidőlt fákat, a megrongálódott cserepeket, palákat - közölte Kiss Szilvia, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.


Ablakokat tört be a jég, kerítéseket zúztak szét a kidőlt fák. Hatalmas vihar söpört végig megyénk több településén is szombaton.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában