Helyi közélet

2013.08.02. 18:20

Nyakon csípték a betörőt - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a tegnap 9 személyt fogtak el, 1 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt, 8 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a tegnap 9 személyt fogtak el, 1 főt az ellenük érvényben lévő körözés miatt, 8 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök. Az egyenruhások 22 főt állítottak elő, közülük 1 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk közútjain 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Elfogták a betörőt

A széleskörű adatgyűjtésnek és a tanúkutatásoknak köszönhetően a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói 2013. augusztus 1-jén hajnalban Tökölön fogták el azt az 52 éves debreceni férfit, aki egy folyamatban lévő büntetőügyben került a nyomozóhatóság látókörébe. A férfit négy betöréssel gyanúsítják a rendőrök.

A megalapozott gyanú szerint ő volt az a betörő, aki 2013. május 18-án éjszaka Debrecenben a Zólyom utcán először egy családi ház udvarára jutott be – korábban elfogott – társával, de mivel ott nem találtak semmit, ezért átmentek egy közelben lévő másik ingatlanra, majd az ott lévő melléképület ajtaját feltörték. Onnan italokat, horgászfelszereléseket és egyéb fémtárgyakat tulajdonítottak el. Négy nappal később egy másik – szintén korábban elfogott – társával egy Kelence utcai cég telephelyére is betörtek, ahol különböző szerelvényeket loptak el.

A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított B. Gyulát gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök üzletszerű lopás bűntett bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették.

A férfi az őt kihallgató rendőröknek azt is elismerte, hogy májusban, Debrecenben a Sámsoni úton egy parkoló tehergépkocsiról különböző alkatrészeket lopott el.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le.

A hajdúhadházi rendőrök 2013. augusztus 1-jén hajnalban egy helyi autóbuszmegálló megrongálásáról kaptak bejelentést. A gépkocsizó járőrök azonnal a Béke út és Nyíl utca kereszteződéséhez indultak. A helyszínre érkezve már nem találták ott az elkövetőket, azonban a közelben tartózkodó tanúk által adott személyleírás alapján, rövid időn belül – pár utcával távolabb – elfogták a feltételezett rongálókat.

A rendőrök a kapitányságra állítottak elő három helyi férfit, akik közül kettő, megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével, ezért őket gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Sz. Antal 19 éves és L. Gábor 18 éves gyanúsítottakat a kihallgatásuk után őrizetbe vették.

Ellenük – garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatja.

Édességet lopott egy hajdúszoboszlói üzletből 2013. augusztus 1-jén délelőtt egy 17 éves fiatal lány. A lopást az üzlet biztonsági őre észlelte, aki visszatartotta a tolvajt a rendőrség kiérkezéséig. A járőrök a lányt elfogták és a kapitányságra állították elő, majd ott meghallgatták és őrizetbe vették.

A debreceni rendőrök egy 42 éves hajdúhadházi nőt igazoltattak 2013. augusztus 1-jén. Az intézkedéskor megállapították, hogy a nővel szemben korábban a Debreceni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki, ezért őt a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában