Helyi közélet

2013.07.25. 12:43

Egy nyár, sok emlék

Hajdú-Bihar - „Esély? Azt jelenti, hogy engem ide tetszett hozni!” – idén is megszervezte gyermektáborát a megyei Esélyteremtési Ház.

Hajdú-Bihar - „Esély? Azt jelenti, hogy engem ide tetszett hozni!” – idén is megszervezte gyermektáborát a megyei Esélyteremtési Ház.

Újra itt új gyermekekkel – harminc nehéz körülmények között élő gyermek nyaralhatott nyár közepén, Tiszabecsen a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház által szervezett táborban. A nyaralást 2013-ban negyedik alkalommal szervezték meg az iroda munkatársai.

A cél örök: a megye hátrányos helyzetű, nagycsaládból származó fiataljai nyári élményekhez jussanak, táborozhassanak. A gyermekek kiválasztásában a megyei Családsegítő Központ munkatársai nyújtottak segítséget.

Nyitottabban, megértőbben

A diákok kenuztak az Öreg- Túron, biciklitúráztak és megismerték a környék nevezetességeit, köztük Móricz Zsigmond házát Tiszacsécsén. A strandolás, a nyári programok és a sok játék között helyet kaptak az esélyteremtés információi: érzékenyítő interaktív feladatokban gazdag Esély órán vettek részt a gyermekek. Kipróbálták bekötött szemmel a fehér botot, a Braille-írógépet és megtanulhattak néhány tapintható írásjelet. Megismerhették a mozgásukban korlátozott emberek segédeszközeit.

Gyakorolták, mi módon segíthetnek a fogyatékossággal élő embertársaikon. A SANSZ Alapítvány kutyás bemutatóján terápiás kutyákkal találkoztak. Példákat láttak arra, hogyan segítenek a képzett állatok a fogyatékossággal élőknek.

A táborban a szakemberek az esélyteremtés fogalmát is megbeszélték a gyermekekkel, s arra is kitértek, hogyan működhet és működik az a gyakorlatban, és milyen segítségformákkal élhetnek az érintettek. „Esély? Azt jelenti, hogy engem ide tetszett hozni!” – válaszolta az egyik kis nyaraló a beszélgetések egyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában