Helyi közélet

2013.07.02. 15:13

A trilógiáért lennének, ha…

Debrecen - Tavaly 72 ezer forintos veszteséget produkált a közel 16 milliós eszközkészletű szervezet.

Debrecen - Tavaly 72 ezer forintos veszteséget produkált a közel 16 milliós eszközkészletű szervezet.

A közgyűlés által csütörtökön elfogadott beszámoló szerint a Munkácsy trilógiáért Közalapítvány feladata, hogy közreműködjön az Ecce Homo, a Krisztus Pilátus előtt és a Golgota folyamatos magyarországi bemutatásában, segédkezzen utóbbi magyar tulajdonjogának megszerzésében, valamint az alkotások állagmegóvásában.

A 2001-ben alapított szervezet azonban a felsorolt célok közül egyiket sem tudta/tudja teljesíteni. Sőt, mint Potyók Tamástól, a közalapítvány kuratóriumi elnökétől megtudtuk, a 2 milliárd forintra becsült kép megszerezésére (hogy melyikre gondolt a Golgotára vagy a Krisztus Pilátus előttre, ez nem derült ki) nincs is reális esélyük. Úgy fogalmazott, „az alapítvány szimbolikus, nem fog festményt venni, mivel ahhoz nincs meg a szükséges anyagi háttere”.

Gyenge év volt

Kérdésünkre, hogy mit tudnak felmutatni például a 2012-es tevékenységükről, megtudtuk: valójában szinte semmit. Szerettek volna támogatni egy Munkácsy-kiadványt, ám az rajtuk kívülálló okból nem készült el. A kiállítások szervezésében, szállításban, egyéb népszerűsítésben vagy tárgyalásban tevőlegesen nem vettek részt...

A teljes cikket a Napló mai (07.02) számában olvashatják!

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában