Helyi közélet

2013.06.12. 13:53

Kiváló sporteredmények a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Elismeréssel jutalmazza kimagasló sportteljesítményt nyújtó hallgatóit az egyetem.

Debrecen - Elismeréssel jutalmazza kimagasló sportteljesítményt nyújtó hallgatóit az egyetem. A 2006-ban alapított „Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója” címet a 2012/13-as tanévben rendezett hazai és nemzetközi sporteseményeken kiemelkedően szereplő hallgatók közül 14 fő veheti át kara diplomaosztó ünnepségén. A kiváló sportolókat és felkészítőiket június 12-én, a Főépület Aulájában rendezett ünnepségen köszöntötték az egyetem vezetői.

A Debreceni Egyetem kiemelt figyelmet fordít a sportra, hogy minél több verseny- és élsportoló juthasson be az egyetemre, és minél többen szerezzenek diplomát. Ezt a szándékot erősíti az egyetemi sportösztöndíj és a Kiváló Sportoló elismerés is.

A Debreceni Egyetem 100%-os tulajdonosa a DEAC Nonprofit Közhasznú Kft-nek, amely több mint 90 éves múltra tekint vissza. 16 szakosztályban csaknem 600 versenyző - ebből több mint kétszáz egyetemi hallgató és dolgozó - képviseli az intézményt a felsőfokú oktatási intézmények sporteseményein és a nemzeti bajnokságokon. Idén a sportolók tiszteletére adott fogadásra 35 sportoló és az őket felkészítő edző, illetve a Magyar Egyetemei- Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) versenysorozatokban őket kísérő testnevelő tanárok kaptak meghívást.

- A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon 18 versenyen vettek részt a Debreceni Egyetem hallgatói, akik összesen 13 aranyérmet, 18 ezüstérmet és 21 bronzérmet szereztek, amellyel az egyetemek közötti versenyben – az összesítés elkészülte után - biztosan előkelő helyet foglal majd el az intézmény - mondta Pfau Christa sportügyi rektori biztos.

Az egyetem férfi kosárlabda csapata a Debrecenben megrendezett MEFOB kosárlabda döntőn a dobogó legfelső fokára állhatott, így jogosultságot szereztek arra, hogy Magyarországot képviseljék 2013. július 21-28. között Split-ben az egyetemi kosárlabda Európa Bajnokságon.

Az élsportolók mellet nem szabad elfelejtkezni azokról a hallgatókról sem, akik amatőr szinten, a Debreceni Egyetem Testnevelési Koordinációs Testülete, illetve a Hallgatói Önkormányzat által szervezett bajnokságokon, sportrendezvényeken vettek részt. Ebben a tanévben a különböző sporteseményeken elérte a 4500 főt a versenyeken regisztrált hallgatók száma.

Debreceni Egyetem


 

A Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója 2012/13.

atlétika:

Gutema Emanuel

Koroknai Máté

Bakosi Péter

Mezei Gergő László

kerékpár:

Porcsin Levente

kick-boksz:

Vakarcs Máté

kosárlabda:

Gál Balázs

Bács Csaba

Szendrei József

párbajtőr:

Mihály Kata

Zavoda Dóra

úszás:

Risztov Éva

Biczó Bence

uszonyos úszás:

Senánszky Petra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában