Helyi közélet

2013.05.22. 20:13

Péntek és szombat éjjel a Hal közben is feltűnnek

Debrecen – Október 15-ig folytatják múlt pénteken megkezdett Hal közi járőr szolgálatukat a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívisvárosért tagjai – tájékoztatott Dolycsák Ferenc kerületvezető.

Debrecen – Október 15-ig folytatják múlt pénteken megkezdett Hal közi járőr szolgálatukat a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívisvárosért tagjai – tájékoztatott Dolycsák Ferenc kerületvezető. A polgárőrök pénteken és szombaton 20 órától másnap hajnal 3-ig látják el feladatukat, mely célja elsősorban a verekedések, garázdaságok megelőzése, a drogprevenció. Munkájuk során összedolgoznak a rendőrökkel, akikkel folyamatos kapcsolatban vannak.

Az egyenruhás polgárőrök több mint egy hónapja fokozottan jele vannak a Sámsoni úti menekülttábor környékén, illetve a városrészt érintő 11-es, 19-es és a 23-as buszjáratokon. Tervezik továbbá olyan gyermek- és ifjúságvédelmi program indítását, mely lényege, hogy a reggeli, délelőtti órákban rákérdezzenek a plazákban csellengő fiatalokra, nem az iskolában volna-e a helyük.

A szervezet személy- és vagyonőri tanfolyamot indít egy budapesti céggel közösen, amire debreceni és környékbeli polgárőrök jelentkezését várják a jövő hónap végéig (jelentkezni a 20 213 7820-as számon lehet).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában