Helyi közélet

2013.05.24. 15:27

Ősszel beolvad a "végállomás"?

Debrecen - A Nagysándor telepieknek szeptembertől nem lesz Nagysándor Általános Iskolájuk.

Debrecen - A Nagysándor telepieknek szeptembertől nem lesz Nagysándor Általános Iskolájuk. A tavaly beiskolázottak és a többi osztály ott marad ugyan, de első osztályt már nem indítanak, mert mindössze öt jelentkező volt. A Nagysándor Iskola ősztől minden bizonnyal a Lilla téri tagiskolája lesz (ez áll a tankerületi javaslatban). Logikus lenne tehát, hogy a Nagysándorba jelentkezett elsősöket felveszik a Lilla téribe, a leendő "anyaintézménybe", ahová a nagyobb testvérek is kerülnek. De nem! A gyerekeket oda irányították át, amit eredetileg második vagy harmadik helyen jelölhettek meg körzetesként - többségében a Kazinczyba.

Megkérdeztük természetesen a tankerület igazgatójától, hogy miért nem lehetnek az új elsősök a jogfolytonos iskola tanulói, hiszen a Lilla téri - tudomásuk szerint - három első osztályt indíthat. Vajon nem férnének el az egyikben az ő gyerekeik? Erre a kérdésre nem érkezett válasz, de az igazgatónő közölte, hogy igény esetén készséggel áll a szülők rendelkezésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában