Helyi közélet

2013.05.28. 17:18

A kéményeket és a tarifákat is tisztáznák

Debrecen - Hajdú-Bihar megyében áprilisban vezették be az új kéményseprési tarifákat a belügyminisztérium rendeletében meghatározott képletek szerint.

Debrecen - Hajdú-Bihar megyében áprilisban vezették be az új kéményseprési tarifákat a belügyminisztérium rendeletében meghatározott képletek szerint.

A maximum 4000 forintos munkaegység szorzóhoz képest nálunk 2950 forintosat alkalmaznak, a kormány tervei szerint a fenti 4000-es szám módosulna 2000-re július 1-től.

Konkrétumokat csak a jogszabály megjelenésével látnak majd az érintettek, egyelőre annyit tudott mondani Magyar György, a Fütesz Kft. ügyvezető igazgatója, hogy ha nagyjából úgy alakulnak a tarifák, ahogyan az az eddigi megjelent sajtóhírekben van, akkor nemhogy fejlesztésre nem jut, de a cég működése is veszélybe kerül.

Mint arról március 11-i számunkban írtunk, a kéményseprést végző szolgáltatóknak át kell alakítaniuk a teljes számítógépes és dokumentációs rendszerüket, és új eszközöket kell beszerezniük, mert 2015-től a kéményeken kívül ellenőrizniük kell a tüzelő berendezések szén-monoxid-kibocsátását, a kéménnyel összekötő füstcsövet, a légellátást is.

A Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete összegyűjtötte a szakma érveit, javaslatait és eljuttatta a parlamenti képviselőkhöz.

HBN

További részletek a Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában