Helyi közélet

2013.04.17. 11:11

Lökdösték, ráncigálták, felpofozták a kalauzt

Debrecen - Az agresszív család két fiatalkorú lányát is elítélte a járásbíróság.

Debrecen - Az agresszív család két fiatalkorú lányát is elítélte a járásbíróság.Bűnösnek találta társtettesként, csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, valamint könnyű testi sértés vétségében az L. család négy tagját a Debreceni Járásbíróság, amely a szülőket kiskorú veszélyeztetése bűntettében is elmarasztalta – tájékoztatott a szerdai elsőfokú ítéletről Tatár Tímea törvényszéki szóvivő. Mint mondta, dr. Habel Györgyi bíró az elsőrendű vádlottat, L. Sándort 1 év 10 hónap börtönnel sújtotta, s mivel a férfi próbaidő alatt állt, most egy korábbi bűnügyben kiszabott 10 hónapos szabadságvesztést is le kell töltenie. Feleségét 1 év börtönre ítélték, végrehajtásában 2 évre felfüggesztve. Egyik – szintén megvádolt – lányukat 210, a másikat 180 óra közérdekű munkára kötelezte a bíróság (ha elmulasztják, fogházbüntetés lép a helyébe).

A Debreceni Járásbíróság súlyosító körülményként értékelte többek között azt, hogy nem csak országosan, hanem kifejezetten helyben is elszaporodtak a közfeladatot ellátó személyek elleni támadások.

Szólt a rendőröknek

A család 2010. júliusában a hajdúhadházi állomáson vonatra szállt, ám nem voltak náluk az igénybe vett vasúti kedvezmények igazolására szolgáló iratok. Mivel a pótdíjfizetést megtagadták, a jegykezelő Bocskaikertnél le akarta őket szállítani a szerelvényről. Körbevették, szidalmazták, lökdösték, a ruhájánál fogva ráncigálták a kalauzt, akit L. Sándorné arcon karmolt és megpofozott. A sértett a történtekről értesítette a rendőrséget, mire az összes családtagot előállították.

Az ítélete nem jogerős. Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, L. Sándor és védője fellebbezett, a

többiek viszont tudomásul vették a bíróság döntését.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában