Helyi közélet

2013.04.09. 15:25

"Debrecen, a kálvinista Róma"

Debrecen - A Város Napja alkalmából „Debrecen, a kálvinista Róma” címmel B. Orosz István festőművész, grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás április 11-én (csütörtökön) 17 órakor a DMK Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.).

Debrecen - A Város Napja alkalmából „Debrecen, a kálvinista Róma” címmel B. Orosz István festőművész, grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás április 11-én (csütörtökön) 17 órakor a DMK Belvárosi Galériájában (Kossuth u. 1.). A kiállítást megnyitja: dr. Vajda Mária főmuzeológus. Közreműködik: Olt Tamás színművész.

Dr. Bölcskei Gusztáv püspök az alábbi gondolatokkal ajánlja a kiállítást:

B. Orosz István grafikusművész Debrecen egykori és mai hangulatát megidéző alkotásai nem a viták, a polémiák világát idézik meg, hanem azt a jó értelemben vett maradandóságot, amelyet ezek a jellegzetesen debreceni épületek árasztanak magukból. A változások között is kiszámítható és biztos fundamentumot jelentő lelkiség tűnik át ezeken a képeken, s a hozzájuk választott igényes idézeteken. Kívánom, hogy a képek szemlélése érintse meg minél többek szívét és lelkét, és segítse elő örökségként őrizni a megtartó közösség városát, Debrecent, a kálvinista Rómát.

A kiállításon feltűnnek Debrecen jellegzetes épületei, valamint híres magyar költők, írók (Ady Endre, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Szabó Magda, Csokonai Vitéz Mihály) versei, idézetei, amelyek a városhoz fűződő érzelmekről, gondolatokról tanúskodnak.

Az alkotások április 30-ig tekinthetők meg hétköznapokon 10-17 óráig. (A kiállításhoz kapcsolódó program: B. Orosz István önálló irodalmi estje április 17-én 17 órától.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában