Helyi közélet

2013.04.30. 09:39

"A jó szakma felér egy diplomával!"

Budapest - Hajdú-Bihar megye versenyzői kiemelkedő eredménnyel végeztek a Szakma Sztár Fesztiválon.

Budapest - Hajdú-Bihar megye versenyzői kiemelkedő eredménnyel végeztek a Szakma Sztár Fesztiválon.Immár hatodik alkalommal rendezték meg április 24. és 26. között 39 szakképesítésben a Szakma Sztár Fesztiválon a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek döntőjét, a szakiskolás és a szakközépiskolás diákok országos szakmai versenyét. Megyénket 4 diák képviselte budapesti a HUNGEXPO területén megrendezett szakmai megmérettetésen.

A legjobb férfiszabó

Férfiszabó szakmában az első helyen végzett Ádom Attila a Könnyűipari Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola versenyzője. Második helyezést ért el Berényi Dániel, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Középiskola gépgyártástechnológiai technikus diákja, szintén második lett Nyujtó Tamás, Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kőműves versenyzője. Báthori Regina, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulója cukrász szakmában a hetedik helyen végzett.

A 2014. évben, Franciaországban megrendezendő EuroSkills versenyre a fesztivál ideje alatt történt meg a résztvevők kiválasztása. A vállalati ICT Team versenyszámban (ami az Informatikai hálózati rendszergazda csapatverseny verziója IT területen) Bora László, Pető Roland és Varga Ákos, a Mechwart András Gépipari és Informatikai Középiskola diákjai képviselhetik Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában