Helyi közélet

2013.03.27. 13:35

Régi-új arc a debreceni közgyűlésben

Debrecen - A lemondott képviselő az éttermével foglalkozna inkább, míg utóda „civilben” kereskedő.

Debrecen - A lemondott képviselő az éttermével foglalkozna inkább, míg utóda „civilben” kereskedő.A szocialisták korábbi képviselője, Madarasi István foglalja el a nemrég lemondott Bagolyné Rinyu Ilona helyét a debreceni közgyűlésben – közölte szerdai sajtótájékoztatóján Szathmári Károly frakcióvezető.

Bagolyné Rinyu Ilona – a pártvezetéssel egyeztetve – azért vált meg márciusban a tisztségtől, mert az önkormányzati munkával járó teendőit nem tudta összeegyeztetni a vállalkozásainál jelentkező feladataival (ő üzemelteti a Püspöki Palota alatti éttermet és webáruházai is vannak). A képviselő 2010-ben kompenzációs listán szerzett mandátumot.

Szathmári Károly elmondta, amennyiben a párt nem tenne jelölést a lemondástól számított 30 nap során, úgy az említett listán Bagolyné után következő személy kapná meg a helyet.

– Mi azonban jelöljük Madarasi Istvánt, igaz, a lista szerint is ő kerülne a közgyűlésbe. Lépésünk így gesztus értékűnek is felfogható, azt jelzi, hogy sokra becsüljük leendő képviselőtársunk eddigi munkáját – tette hozzá a debreceni szocialisták elnöke.

Tizenkét év rutinjával

Madarasi Istvánt persze nem kell bemutatni, hiszen régi-új képviselő, aki az előző ciklusban a pénzügyi bizottság elnöki tisztét is ellátta. Az önkormányzati munkája mellett kereskedelmi vállalkozását vezető helyi politikus – összességében már 12 évet töltött a közgyűlésben – „képben van”, már csak azért is, mert a pénzügyi bizottságnak 2010. óta külső tagja. Mint szerdán említette, fő feladatának azt tekinti, hogy szembesítse a városvezetést a meg nem valósult ígéretekkel, a problémákkal.

Az, hogy a személycsere milyen változásokat okoz a bizottsági helyeket tekintve (Bagolyné Rinyu Ilona a kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke volt), a pártok közötti későbbi tárgyalások függvénye.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában