Helyi közélet

2012.11.20. 10:46

Nagycsaládosoknak segítenek

Debrecen - Idén is tartós élelmiszereket és édességeket várnak a kék vödrökbe.

Debrecen - Idén is tartós élelmiszereket és édességeket várnak a kék vödrökbe.

A Kék Vödör akció keretében a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet idén a rászoruló nagycsaládosokat segíti. A Kék Vödrökbe ebben az évben is elsősorban tartósélelmiszereket, édességeket várnak november végéig. A gyűjtési akcióba bármilyen intézmény, vagy magánszemély bekapcsolódhat. A vödröket Debrecenben a Fűvészkert utca 4 szám alatti portán lehet átvenni, majd ugyanitt lehet leadni. Várják munkaközösségek, nyugdíjas klubok, iskolák jelentkezését is, hogy a terhet közösen viselve tegyék szebbé a többgyermekes családok adventi időszakát. A megtelt edényeket Debrecenben december 14-én adják át, a Nagytemplomban. Az akció célja, hogy azoknak is jusson ajándék karácsonykor, akik nem tehetik meg, hogy megvegyék egymásnak, maguknak.

A tavaly is megszervezett akcióban csaknem 500 edényt töltöttek meg az iskolások és a pedagógusok. Az előző évben összegyűlt adományokat (összesen 2800) itthon, Erdélyben és Kárpátalján osztották szét a rászoruló családok között. Kárpátaljára, 400 "Remény Tele" vödröt vittek át a Nagydobronyi Gyermekotthonba, a Péterfalvi Gimnázium és a Derceni Szociális Konyhába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában