Helyi közélet

2012.10.11. 12:20

Fizetőparkolás: meri vagy nem meri?

Hajdú-Bihar - A lakosság, ha nem is szereti, elfogadja, s ezt minden fórumon meg is köszönik nekik.

Hajdú-Bihar - A lakosság, ha nem is szereti, elfogadja, s ezt minden fórumon meg is köszönik nekik.A hajdúböszörményi képviselő-testület legutóbbi ülésén nemet mondott a fizetőparkolás bevezetésére. Kiss Attila polgármester úgy indokolt, hogy több olyan parkoló van a városban, amely uniós támogatásból épült, ezeket 5 évig nem lehet bevonni a fizetős rendszerbe. Másrészt a főtér felújítása után akarnak visszatérni a városközpont parkolási gondjainak a megoldására.

Fizet vagy sétál

A berettyóújfalui önkormányzat június 28-ai ülésén már a parkolási bevételek féléves számait tárgyalta. Az éves szinten tervezett 37,2 millió forintos bevétellel szemben június végéig 18 millió érkezett be, ami azt jelzi, hogy viszonylag pontos volt az előzetes felmérés - mondta érdeklődésünkre Muraközi István polgármester. A pótdíjakból befolyó összegek esetében van elmaradás, ugyanis 4,1 millió forint pótdíj folyt be, a be nem fizetett pótdíjak összege pedig 2,4 millió forint.

- Összességében elmondható, hogy a bevételek igazolják a parkolás bevezetésének szükségességét. A lakosság, ha nem is szereti, de elfogadja. Ez nagy szó. Minden fórumon meg is köszönjük. Azáltal, hogy a belvárosban 105 parkolóhely használható ingyenesen, ki-ki eldöntheti, hogy fizet vagy egy kis sétával eléri kívánt célját - fogalmazott a városvezető.

A településen a fizetőparkolás kedvezményekkel is jár: lehetőség van "Berettyóújfalu Kártyával" 20 százalékos kedvezménnyel bérletet vásárolni, oktatási intézmények előtt ingyenesen parkolhatnak a szülők, és például van mobil-parkolás. A bevételekből fenntartják többek között a Nadányi Zoltán Művelődési Házat, a Rendezvényházat, a Makk Kálmán Mozit. Ebből fedezik a városi rendezvényeket, amelyhez évente mindösszesen 8 millió forint kiegészítést kell az önkormányzatnak adni.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában