Helyi közélet

2012.09.17. 17:58

Akikbe biztos nem kötnek bele

Hajdúszoboszló - Lukács Krisztián továbbra is a legerősebbek között.

Hajdúszoboszló - Lukács Krisztián továbbra is a legerősebbek között.

Az edelényi rendőrkapitányság munkatársa, Majoros Árpád szerezte meg az első helyet „az ország legerősebb rendőre” versenyén nemrég Szoboszlón. A népszerű megmérettetés ötletgazdája és szervezője, a hajdúszoboszlói kapitányság baleseti helyszínelője, Lukács Krisztián a második helyen végzett, míg a harmadik a dabasi kapitányság rendőre, Tolnai Lajos lett.

Az immár hatodik alkalommal megrendeztett versenyre az ország minden részéről érkeztek erős rendőrök, sőt egy katona is.

Két és fél mázsa, hétszer

Az első versenyszám során egy 45 fokos ferde padon fekve 120 kilós fém „farönköt” kellett kinyomni; a versenyszám legjobbjának ez tizennégyszer sikerült, komoly elismerést aratva a jelenlévők soraiban.

Ezután egy hatalmas egykezes súlyzót emeltek váll fölé, majd nyomtak ki egy kézzel függőlegesen, nyújtott karral megtartva azt néhány pillanatig. A legerősebbek 85 kilóig is eljutottak!

A harmadik versenyszámban egy hatalmas rudat és a rajta lévő súlyokat 20 centiméter magas állványról kellett felemelni és kiegyenesedni vele – egy perc volt rá. 205 kilogrammról indultak, és volt, aki meg sem állt 255 kilogrammig, egyetlen perc alatt hétszer felemelve az irtózatos terhet.

Utolsó feladatként az öt kilogrammos rendőrpajzsra erősítettek hasonló súlyt, és így két pajzsot tartottak ki oldalra nyújtott karral. A legjobb versenyzőnek ez 1 perc 46 másodpercig sikerült!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában