Helyi közélet

2012.08.23. 14:34

Tavaly elmaradt, most újra volt Sárkány-nap

Csökmő - Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmőn. A népszerű falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án.

Csökmő - Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmőn. A népszerű falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án.

A tavaly anyagi okok miatt elmaradt rendezvényt idén a Csökmő Nagyközségi Önkormányzatnak az Európai Unió és a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázatán nyert 2.656.076.- Ft támogatásból sikerült feléleszteni.

A nap a szokott módon indult. A népviseletbe öltözött legények végig húzták a falu utcáin a sárkányt, miközben a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar ébresztőt fújt. Délelőtt vásár várta az érdeklődőket, délután pedig a szabadtéri színpad kínált változatos programokat. Garai Nagy Tamás gyermekműsora után fellépett a komádi Körös-körül Néptáncegyüttes, a debreceni Rhythm & Soes Dance Club, a helyi fúvószenekar, a csökmői Orchidea és Mini mazsorett csoport. Legnagyobb közönség létszámot Bódi Guszti és a Fekete Szemek vonzott, akiket Forgács Gábor, majd Csocsesz követett. Az esti retro diszkót a United együttes, majd a látványos tűzi játék színesítette.

A Faluház által szervezett Sárkány-napi műsorokhoz további programok is kapcsolódtak. A Csökmői Hagyományőrző Egyesület a Tájházban főzőversenyt rendezett, ahol hagyományos ételekkel versengtek a résztvevők. Népzenei csoportok fellépése, élő népzene és kézműves foglalkozások vonzották be a látogatókat. De volt Újkenyér ünnepi kenyérsütés, látványos utcai felvonulás és kenyérszentelés.

Másnap pedig a Csökmői Sportegyesület szervezte meg a Csökmőről elszármazottak találkozóját és az Öregfiúk Labdarúgó mérkőzést. A községi sportpálya jó hangulattal, egymást régen látott ismerősökkel telt meg.

HBN-BKA | Fotó: B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában