Helyi közélet

2012.08.04. 13:36

Bankkártyával külföldön

Magyarország, Hajdú-Bihar - Sokakban olyan tévhit él, hogy a kártyahasználat külföldön költséges.

Magyarország, Hajdú-Bihar - Sokakban olyan tévhit él, hogy a kártyahasználat külföldön költséges.Itt a nyaralások főszezonja. Egy külföldi út során nem kell feltétlenül azon izgulnunk, jó helyre rejtettük-e az előzőleg beváltott pénzköteget. Érdemes előre végiggondolni, milyen kiadásaink lesznek, és csak arra az összegre készpénzt váltani, amit biztosan nem tudunk kártyával fizetni. Nagy Ferenc, a K&H Bank lakossági hitel és tranzakcionális szolgáltatások marketing főosztályának vezetője a nyaralás előtt állóknak mondja el a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan használjuk okosan a bankkártyánkat külföldön.

Érdemes tudni

Sokakban olyan tévhit él, hogy a kártyahasználat külföldön költséges. Ha kártyával fizetünk egy benzinkúton, étteremben, múzeumban a vásárlásnak, akárcsak belföldön, nincs költsége. Ugyanez igaz az internetes vásárlásra is. És az átváltási árfolyam is kedvezőbb, mivel a bankok nem a drágább valuta-, hanem a kedvezőbb devizaárfolyamon számolnak el.

A készpénzfelvétel a vásárlással ellentétben valóban költséges lehet a felszámított tranzakciós jutalék miatt, ezért érdemes megfontolni és csak akkor használni a bankkártyát külföldön készpénzfelvételre, ha feltétlenül szükség van rá. Az elfogadó bankok minden esetben korlátozzák a más bankok bankkártyáival felvehető készpénz összegét. Léteznek olyan szolgáltatások – például az autókölcsönzés – amelyeket gyakran csak dombornyomott bankkártyával vehetünk igénybe. Ilyenkor a szolgáltató bizonyos ideig zárolhat egy nagyobb összeget a bankkártyánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában