Helyi közélet

2012.06.15. 11:59

Lezárt ügyek – Emberölés bűntett kísérlet Nyíradonyban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást még a tavalyi év augusztusában, egy nyíradonyi férfi ellen, akit a rendőrök jelentős erőkkel és szisztematikusan felépített munkával, a bűncselekményt követően pár óra elteltével elfogtak és őrizetbe vettek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást még a tavalyi év augusztusában, egy nyíradonyi férfi ellen, akit a rendőrök jelentős erőkkel és szisztematikusan felépített munkával, a bűncselekményt követően pár óra elteltével elfogtak és őrizetbe vettek.A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható volt azzal, hogy 2011. augusztus 21-én a délelőtti órákban Nyíradony egyik lakóházába bement és az ott lakó idős hölgyet, oly mértékben bántalmazta, hogy súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bevezetett rendőri intézkedések során az elkövető néhány óra leforgása alatt elfogásra és őrizetbe vételre került.

A beszerzett adatok szerint a bántalmazás közben az elkövető a sértett házából készpénzt is tulajdonított el, mely összeg, jelentős része lefoglalásra került.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, beismerő vallomása szerint azért ment be az idős nőhöz, hogy mindenáron pénzt szerezzen.

Az ügyben, a továbbiakban a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség jár el, vádindítvány javaslatunk alapján. Az elkövető jelenleg más bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

Kelemen Éva r. hadnagy

sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában