Helyi közélet

2012.06.26. 14:04

Családi vita fajult késeléssé a múlt héten Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Nem fizették a számlákat, ezért kikapcsolták a villanyt egy hajdúnánási családnál, ami június 21-én emberölési kísérletbe torkolló családi vitához vezetett.

Hajdúnánás - Nem fizették a számlákat, ezért kikapcsolták a villanyt egy hajdúnánási családnál, ami június 21-én emberölési kísérletbe torkolló családi vitához vezetett.A 32 éves, kisebb bűncselekményekért már elítélt Cs. László erősen ittas állapotban többször hasba szúrta élettársa 49 éves édesapját, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

Mint azt dr. Árvai-Szepes Judit rendőr alezredes, a megyei főkapitányság nyomozási alosztályának vezetője keddi sajtótájékoztatójukon elmondta, a forrónyomos eljárások következtében a helyszíntől 500 méterre elfogták az elkövetőt, akit két nappal később a városi bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Az alezredes lapunknak hozzátette, az egyébként közmunkásként dolgozó tettesre jellemző az italos életmód, de mivel tettét nem előre megfontoltan, hanem egy vita hevében felindulásból követte el, ellene emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Ennek a büntetési tétele 5-től 10 évig terjed.

HBN-ÉP

A rendőrség közleménye

Dr. Árvai-Szepesi Judit r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Nyomozó Alosztály vezetője tartott tájékoztatót a múlt héten történt emberölés kísérlet ügyben. Cs. László 32 éves, hajdúnánási lakos erősen ittas állapotban, 2012. június 22-én 21 óra körüli időben előzetes szóváltást követően, Hajdúnánás, Tinódi utca egyik családi háza előtt, a nála lévő 10cm pengehosszúságú késsel, kiabálva, hogy megöllek, több alkalommal hasba szúrta id. V. Jánost.  A sérülés okozása idején jelen volt több tanú is, akik az elkövetőt félrehúzták, és a sérülést okozó kést kivették az elkövető kezéből. A férfi a bűncselekmény elkövetését követően a helyszínről ismeretlen helyre távozott. A sértetthez a lánya hívott mentőt, kórházba szállították, ahol megállapításra került, hogy a sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, s emiatt azonnali műtéti beavatkozásra van szüksége. Az elkövető közmunkásként dolgozik az önkormányzatnál, kisebb súlyú bűncselekmény miatt már volt büntetve. Felkutatására tett intézkedések során felmerült, hogy a keleti-főcsatorna környezetében bújhatott meg, ezért hő-kamera és nyomkövető kutya is igénylésre került, melyekre már nem volt szükség, hiszen az elkövető hamarabb feltalálásra került, ugyanis a nyomozók észleltek a helyszíntől kb. 500 méterre egy gyanúsan viselkedő, hasonló személyleírású férfit és elkezdtek felé futni. Az elkövető is futásnak eredt, de a nyomozók beérték, s az elkövetőt elfogták.  

A férfit a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették, a Debreceni Városi Bíróság pedig hétvégén előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában