Helyi közélet

2008.10.13. 06:12

Át lehet-e kelni biztonságosan a debreceni zebrákon?

<p>Teszteltük, hogy a Sámsoni út- Mátyás király utca kereszteződésénél mi a helyzet. Húsz autóból, akiknek a többségének meg kellett volna adnia az elsőbbséget, egy sem tette. <A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/recent/SANY0017.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Húsz autó. Ennyi az, amennyi elhúzott előttem anélkül, hogy akár csak a sofőr elméjén átsuhant volna, hogy megálljon a zebránál, hogy esetleg átmehessek rajta.

Azt állítják, Pesten borzasztó a közlekedés. Valóban így van, kapkodni kell a lábunk, ha át akarunk érni a zöld jelzésen, és meg kívánjuk kímélni testünket egy ütközéstől. Debrecenben sem fényes azonban a helyzet. Bizonyos nagy forgalmú utakon még a zebra megléte esetén sem egyszerű dolog átjutni a túloldalra. Ha nincs lámpa, akkor bizony a kedvesnek ítélt hajdú-bihari vezetők sem tesznek tanúbizonyságot előzékenységükről. Teszteltük, hogy a Sámsoni út- Mátyás király utca kereszteződésénél mi a helyzet. Húsz autóból, akiknek a többségének meg kellett volna adnia az elsőbbséget, egy sem tette.

Megértjük mi, gyalogosok, hogy a Hajdúsámson felől a városba érkezők nem szívesen lassítanak a száguldára hívogató egyenes útszakaszon, és azt is, hogy csúnya dolog feltartani a mögöttünk lévőket, annyi azonban bizonyos, hogy a sebességből vissza venni senki sem szeret, megállni meg végképp nem, és hogy a balra kanyarodók épp olyan nagy ívben tettek rám, mint amilyen ívben ráfordultak a Sámsoni útra.

De nincs más megoldás, csak a várakozás, ha nem akarunk kamikáze gyalogosokká válni.

 

Elsőbbségadás - tanítanak ilyet KRESZ oktatáson?

Vigyázat, jön a villamos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában