Helyi közélet

2008.10.29. 06:12

Nem (videó)játék!

<p>Fiatalos, vagány, drága vagy éppen sok éves, itt-ott tunningolt autócsoda túráztatja türelmetlenül motorját, majd, mikor már végképp nem bír felesleges energiáival, nagynehezen befurakodik a kocsisor közepébe. <STRONG>Kovács Dóra</STRONG> jegyzete.</p>

Esetleg ugyanez a járgány 100-zal süvít el mellettünk a kiskörúton. Gondolom, nem csak én találkozom rendszeresen a fenti jelenségekkel.

Bizony, kis hazánk kátyus útjai tele vannak olyan, tunningolt autócsodákkal, melyek sofőrjeinek valószínűleg fogalmuk sincs arról, mekkora felelősség egy négykerekű, hatalmas járművet irányítani, egy úttesten közlekedni másokkal, esetleg barátokat, ismerősöket fuvarozni.

Az embernek néha az az érzése támad, hogy a tizenéves (napszemüveges) rallibajnokok a számítógép elől kiszabadulva egyszerűen nem tudják felmérni a különbséget a videójáték és a valóság között. Mert hisz ha tisztában lennének cselekedeteik lehetséges következményeivel, akkor valószínüleg nem csinálnák. Vagy mégis?

Természetesen nem csak a csúcsautók tulajdonosai hajlamosak magukat sebezhetetlen Forma 1 pilótának képzelni, és nem csak a friss jogosítvánnyal rendelkező tinédzserek ralliznak az utakon, csupán az előfordulás sűrűsége miatt mertem az általánosítani.

Az pedig mindegy is, hogy BMW-vel, Audival vagy Ladával csúszunk meg az úton 120-szal repesztve, vagy ütközünk frontálisan: hogy aznap kevesebben mennek haza a családjukhoz, az szinte biztos.

[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában