Helyi közélet

2008.10.19. 22:30

Csillagokra lépsz

<p>Mikepércs- A mikepércsi Béres András Művészeti Iskola, Művelődési Ház, Iskolai és Települési Könyvtár idén hatodik alkalommal, október 18-án rendezte meg a Csillagokra lépsz Összművészeti Fesztivált a mikepércsi a Hunyadi János Általános Iskola tornatermében.</p>

A rendezvényen lehetőséget biztosítottak a művészeti iskolák, csoportok, fellépésre, szakmai és baráti kapcsolatok kialakítására. A fesztiválra 9 településről közel 250 gyerek érkezett.

A fesztivál címadó dalát Szabados-Szabó Bernadett énekelte el. A fesztivált Kocsis Róbert a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke nyitotta meg. Idén először képzőművészeti kiállítást is rendeztek az iskola aulájában, melyet László Ákos grafikusművész nyitott meg. A csoportok szereplését szakmai zsűri értékelte.

A zsűri elnöke Törökné Csécs Lenke táncpedagógus, a zsűri tagjai Balogh József a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatóhelyettese, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny igazgatója, Jantyik Zsolt a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ közművelődési vezetője, Dévényi Mihályné a Hunyadi János Általános Iskola magyar-történelem szakos pedagógusa, a mikepércsi képviselőtestület tagja.
A fesztiválon részt vett csoportok:
Csillagfürt néptánccsoport – Béres András Művészeti Iskola, Művelődési Ház, Iskolai és Települési Könyvtár, Mikepércs
Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Esztár
Borbolya népdalkör- Arany János Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Ebes
Minerva Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Körösszegapáti
II. Rákóczi Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Téglás
Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Műveszetoktatási Intézmány, Debrecen
Főnix Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Debrecen
Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes, Vadrózsák csoportja, Debrecen Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes, Csicsergő csoportja, Debrecen
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Hajdúsámson
Béres András Művészeti Iskola, Művelődési Ház, Iskolai és Települési Könyvtár színjátszó csoportja, Mikepércs
Németh László Általános Iskola, Óvoda,Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Bocskaikert

A fesztiválon helyezéseket nem osztanak ki, viszont a zsűri választja ki azokat a csoportokat akik a Fesztivál Gáláján felléphetnek majd.

November 8-án az általános iskolák, művelődési házak, amatőr csoportjai tánc, zene, ének, kórus, vers, próza, színjátszás és képzőművészet kategóriákban mutatkoznak be.

 A Fesztivál Gálájára pedig idén először a Debreceni Művelődési Központ pódiumtermében november 22-én 16 órakor kerül sor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában